دیپلمات وزارت امور خارجه عراق گفت: منبع آزادی اجتماعی در جهان اسلام بر اساس اصول حق و تعالیم الهی نیست با چنین وضعیتی جامعه جاهلی پدید میآید و با جاهلیت معاصر روبهرو خواهیم بود.
به گزارش گلستان ما به نقل از پاسرو، محمد صحاف عصر امروز در نخستین کنفرانس بینالمللی علوم دینی و مبارزه با افراط گرایی که در تالار خلیج فارس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، اظهار داشت: اگر جامعهای رویکرد مشخصی در زمینه جبهه حق و جبهه باطل داشته باشد به سمت یکی از این دو جبهه متمایل خواهد شد.
وی با بیان اینکه هیچگونه معیار و شاخص مشترکی بین مذاهب مختلف برای فهم اسلام وجود ندارد، ابراز داشت: تنوع پیروان شیعه، اهل سنت، عرب و کرد نشان میدهد که این تنوع علاوه بر اینکه میتواند خوب باشد میتواند عاملی برای درگیری بین افراد شود.
صحاف تصریح کرد: جامعه اسلامی تا زمانی که با دستورات الهی تطبیق داشته باشد به سوی تکامل و پیشرفت سوق خواهد یافت.
دیپلمات وزارت امور خارجه عراق ابراز داشت: بحث حاکمیت، آثار خودش را در تعامل مسلمانان و اتفاقات با جهان معاصر به ویژه جهان غرب نشان داده است حاکمیتی که برخواسته از تفکر سیاسی است در کتاب سیدقطب به آن اشاره شده و به موضوع دوگانگی و تقابل بین جبهه حق و جبهه باطل تاکید دارد.
نماینده دانشگاه بغداد با اشاره به اینکه
وی گفت: سیدقطب در کتاب خود به دنبال تقسیم جوامع به دو بخش درست و نادرست، حق و باطل است البته این تقابل بر اساس رنگ، قوم و نژاد نیست بلکه بر اساس مقوله حق و باطل است.
دیپلمات وزارت امور خارجه عراق با اشاره به مشکل فعلی جهان اسلام اظهار کرد: تندروی و افراطیگری خاستگاه شیعه و سنی ندارد هر کسی در هر دو طرف میتواند باعث ایجاد افراط گرایی و تندروی شود.
وی با بیان اینکه این شکل از تندروی خودش را به اشکال گوناگون نشان میدهد، عنوان کرد: شکل نخست آن نبرد و کشتن طرف مقابل است، یا درگیری و تنازع فی مابین، رقابت بین دو طرف، عدم حضور و فعالیت اجتماعی عدهای از افراد، بهرهگیری از توانمندی همه اقشار و مذاهب و عقبماندگی فضای سیاسی کشورهای اسلامی است.
صحاف افزود: تقریب و ایجاد نزدیکی بین افرادی که از یکدیگر دور هستند در اینجا مدنظر نیست بلکه تقریب به معنای تلاش در راستای نزدیک کردن اقوام برای دستیابی به معیارهای مشترک است.
دیپلمات وزارت امور خارجه عراق گفت: هویت و شاکله حاصله در امر مغاربه به دست آمدن معیارهای مشترک است که میتوان آن را هویت استراتژیک آینده برای جامعه اسلامی پنداشت.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد